LİG, 15 TAKIMLA OYNANACAK

Teksüt Bandırma’nın ligden çekilmesiyle birlikte kulüpler için lige katılım süreci başlatan Türkiye Basketbol Federasyonu, başvuran tek kulüp Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü’nü mali şartları yerine getirememesi sebebiyle reddetti.

Bu kararın ardından ING Basketbol Süper Ligi, önümüzdeki sezon 15 takımla oynanacak. Her ekip, bir haftayı maç oynamadan geçirecek.

2021 – 2022 sezonunda takım sayısının 16’ya nasıl tamamlanacağı veya ligin artık 15 takımla mı oynanacağı ise merak konusu. Federasyondan henüz bu konuyla ilgili açıklama gelmezken, yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü’nün, ING Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonu müsabakalarından çekilme kararının ardından takım sayısında oluşan azalma nedeniyle, ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmek için başvuran tek takım olan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü’nün başvurusu reddedildi.

Denizli ekibinin lisans başvuru dosyasının incelenmesi sonucunda, Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’nda istenen şartları karşılayamaması üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Spor Kulübü’nün ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etme başvurusunu kabul etmedi.

Böylece ING Basketbol Süper Ligi’nde 2020-2021 sezonunun 15 takımla oynanması kararlaştırıldı.”

Türkiye Basketbol Federasyonu