TBF’NİN “YERİNDE” KARARI

Türkiye Basketbol Federasyonu, tüm liglerde iptal kararı aldı ve beyaz sezon ilan edildi. Biz de bu kararı basketbol camiasının önemli isimleriyle değerlendirdik.

İhsan Bayülken – Beşiktaş A Takım Eski Başantrenörü

• Türkiye Basketbol Federasyonu yerinde bir kararla rekabetin tam yaşanmayacağı bir ortamda noktayı koydu. Böylelikle basketbol organizasyonları için hem önce sağlık denildi hem de önümüzdeki sezon başta ekonomik olmak üzere olabilecek sorunları daha iyi yönetme şansına sahip olundu.

Sabri Kazmaz – Beşiktaş A Takım Eski Oyuncusu, TBF Temsilcisi, Beşiktaş Basketbol Derneği Asbaşkanı

• Türkiye Basketbol Federasyonu’nun almış olduğu karar çok gerçekçi ve yapılması gereken bir hamle oldu. Ben görev yaptığım son maçı düşünüyorum da her türlü tedbir alınmasına rağmen oldukça sıkıntılı geçti. Bu nedenle liglerin oynanmaması hepimizin sağlığı açısından en güzel seçenek oldu ki bütün branşlar da bu kararı takip etti. Futbol başka bir dünya o nedenle onu ayrı bir platforma koymalıyız ama orada da iptal olmalıydı. Artık yapılabilecek en güzel şey Beşiktaş basketbolunu daha yukarı taşıyabilmek için yapılabilecekleri tartışmaktır. Bu dönem herkesin sağlıklı ve virüsten uzak geçirmesini dilerim. #EvdeKalTurkiye

Celal Altıntaş – Beşiktaş Basketbol Derneği İkinci Başkanı

• Federasyonumuzun almış olduğu kararı çok doğru ve yerinde buluyorum ancak bu kararla birlikte cevaplanması gereken sorular bulunmaktadır. Bunların başında da oyuncu kulüp ilişkilerinin ne şekilde yönetileceği ve altyapıdaki yaş gruplarının durumu gelmekte. İlerleyen günlerde basketbol ile ilgili önemli kararların alınması gerektiğini düşünüyorum.