TURHAN KORAY’DAN BİRLİK MESAJI

Beşiktaş Basketbol Derneği Başkanı Turhan Koray, yenileme çalışmaları ve derneğin gelecek günlerdeki çalışmaları hakkında bir yazı kaleme aldı…

Sevgili Basketbolseverler ve Dostlar,

Beşiktaş camiasında tek basketbol derneği olma özelliğini taşıyan Beşiktaş Basketbol Derneği, 2002 Ocak ayında merhum Gültekin Alkor önderliğinde İstanbul’da kurulmuştur. Üyeleri içerisinde birçok basketbolcu, antrenör, idareci, basketbolsever ve BJK genel kurul üyesi bulunmaktadır.

Kuruluş amacı basketbola gönül veren Beşiktaşlıların arasında birlik beraberlik ve dayanışma sağlayarak Beşiktaş JK’ya olanaklar el verdiğince maddi ve manevi imkan sağlamak olan derneğimiz, yıllar içerisinde kulübümüz ve kulübümüzün basketbol şubesi ile yakın çalışmalar içerisinde bulunmuştur. Bu dönem boyuncaçeşitli sportif ve sosyal faaliyetler düzenleyerek üyeleri ile buluşan derneğimiz, 2020 mart ayında yapılan olağan genel kurul ile yeni bir yönetim kurulu oluşturmuştur. Yeni üyelerin katılımı ile daha aktif bir platformda çalışmayı hedefleyen derneğimiz kendi içinde görev bölümü yaparak çalışmalarına başlamıştır. Bjk yönetimlerinde aktif görevlerde bulunan ve basketboldan sorumlu eski yöneticimiz Sayın Cihat Kumuşoğlu, derneğimiz yönetimine Asbaşkan olarak katkıda bulunmayı üstlenerek bize güç katmıştır.

Globalleşen dünyada küçülen ekonomiler ve daralan bir spor endüstrisi bizleri BJK basketboluna daha fazla destek verebilmek için daha fazla çalışıp fikir ve model üretmeye yöneltmiştir.

Bundan sonraki çalışmalarımız;

İhtiyacı olan basketbolculara ve basketbol emekçilerine (antrenör/staff) burs ve eğitim imkanı sağlamak

Çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler düzenleyerek elde edilecek gelirleri kulüp basketbol şubesi adına kullandırmak

Amaç ve hizmet konularına ilişkin gelir arttırıcı projeler üreterek maddi kaynak sağlamak

Oluşturulacak komiteler ile basketbol sporunun gelişmesine katkıda bulunacak projeleri, uzman kişiler ile hayata geçirmek ve devamında altyapılarda antrenör eğitimini desteklemek

Tüm bunları yapabilmemiz kuvvetli bir iletişim ile sizin değerli görüş ve katkılarınız ile gerçekleşebilir. Bunun için yenilenmiş bir web sayfası, twitter ve instagram hesaplarımız, e-mail adresimiz revize edilmiş ve kullanıma açılmıştır.

Basketbol dolu günlerde hep birlikte olabilmek dileğiyle…

Turhan Koray